top of page
DSC01165-001.JPG

Her er min historie om Grøn Sundhed - Jørgen

Hvert medlem af bestyrelsen har en personlig baggrund for deres engagement

Jeg er uddannet speciallæge  i almen medicin og har haft to lægepraksis – først i Middelfart og - efter 2 år hvor jeg  begyndte som psykoterapeut og samtidig var flyvemediciner ved flyvestation Skrydstrup og lægeligt besætningsmedlem i redningshelikopterne – siden i Videbæk.
De sidste ca 10 år ernæret mig som vagtlæge og psykoterapeut, har bl.a. tilbudt holotropisk åndedrætsterapi – 3 timer lange sessioner, hvor man arbejder med forstærket vejrtrækning, musik og kropsarbejde  - en dybtgående metode til heling fysisk, emotionelt og spirituelt.

Udløst af bl.a. et langvarigt hospitalsophold 3 år gammel, som i mange år derefter besværliggjorde mit forhold til kvinder og autoriteter, blev jeg vældig interesseret i at hjælpe andre med personlig frigørelse og selvudvikling, hvilket jeg fik rig mulighed for som praktiserende læge og med de forskellige psykoterapeutiske uddannelser, jeg efterhånden supplerede med – jeg måtte ned og forløse under overfladen – også i mig selv - og stadigt supplere med nye og bedre værktøjer – traditionelle og komplementære - i ind- og udland. Se www.centropa.dk

Dette førte efterhånden til en dybere forståelse for naturens betydning for heling – og da min yngste flyttede hjemmefra for nogle år siden, stod jeg alene med  et stort hus med 6000m2 jord til – hvilket inspirerede mig til at skabe et bofællesskab og supplere mine tilbud med haveterapi og offentlig adgang  til rekreative aktiviteter –  ideelt tæt på strand og skov. På denne måde kunne jeg nu inddrage alt, hvad jeg havde lært, så det kunne komme flere mennesker til gode på en endnu dybere måde.
De sidste ca 2 år har jeg så sammen med et hold frivillige været i gang med at etablere faciliteter til dette formål – og har fået oprettet en skabelon til en hjemmeside www.livets-have.dk og facebook-gruppen ”Livets have i Båring Vig”. Det var i denne proces, Troels kontaktede mig mhp et haveterapi-netværk og nu Green Care Danmark, som jeg synes er en fantastisk ide, da jeg mener, vi er nødt til i større skala at genetablere kontakten med naturen  ved hjælp af rekreative aktiviteter, væren i og med elementerne og udfoldelse af terapeutiske processer også udendørs.

Jørgen

bottom of page