top of page

Nyt samarbejde om natur for alle

To foreninger går sammen om at skabe nye muligheder


Pressemeddelelse 20. juli 2020

I kølvandet på corona-krisen har det været meget omtalt, hvordan danskere søger ud i naturen. Men ikke alle har muligheden, og der mangler måske egnede steder, hvor man kan prøve kræfter med at være i naturen i kortere eller længere tid.

Denne udfordring har ført til et utraditionelt samarbejde mellem Landsforeningen for Førtidspensionister og en ny forening, Green Care Danmark, der har som erklæret mål at flere skal kunne finde lykke og nydelse i naturen.

”- og hvem har mere brug for det end netop førtidspensionister?” spørger Landsformanden for Førtidspensionisternes organisation, Carl-Erik Nielsen. ”Derfor blev jeg meget glad, da Green Care Danmarks formand ringede mig op og fortalte om det initiativ, Green Care Danmark komme med. Det hedder Green Care Camps og handler meget kort fortalt om at lave nogle lejre, hvor man både deltager i undervisning og får inspiration til selv at blive aktiv, samtidig med at man er med til at yde en indsats for at indrette f.eks. shelterpladser eller terapihaver rundt om i Danmark.”

Green Care Danmarks formand Troels Lyndelse fortæller, at baggrunden for initiativet er et dobbelt ønske: At udbrede kendskabet til Green Care i Danmark og at skabe konkrete resultater, der også kommer samfundets svageste til gode: ”Naturen er for alle, siger man, men den er ikke altid så nemt tilgængelig, og det vil vi i Green Care Danmark hjælpe med,” siger Troels Lyndelse. ”Både ved at skabe flere Green Care steder og ved at etablere en praksis, så det også økonomisk bliver muligt for alle at få rigtig gode naturoplevelser og derigennem få det bedre, både mentalt og fysisk.”

Inspirationen til Green Care Camps kommer dels fra Mellemfolkeligt Samvirkes Work camps og dels fra Værestedet SACS ved Kalundborg, der er medstifter af Green Care Danmark. Her er en gammel planteskole med store bygninger ved at blive forvandlet til en oase for værestedets brugere, og det kan man nu være med til som frivillig, hvis man melder sig til som deltager på en Green Care Camp.

I år bliver konceptet prøvet af som et 100 % privat finansieret initiativ, men tanken er at det skal danne skole, så lokale foreninger for førtidspensionister og socialt udsatte kan søge tilskud efter servicelovens §18, så det næste år er muligt at komme på Green Care Camping flere steder i landet. I den forbindelse modtager Green Care Danmark gerne tilskud fra eventuelle sponsorer og fonde, som vil bidrage til at udvikle konceptet. Se mere på www.greencarecamps.com.

4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page